Om

KIMBRERGARDEN

9600 Aars

Kimbrergarden i dag

Hård træning, hyggelige øveweekender, socialt samvær og masser af sjove oplevelser

Kimbrergarden holder til i Gardehuset i Aars, hvor der hver mandag er eneundervisning, samspil og fælles spisning.

 

I garden er der plads til alle aldersgrupper. De yngste aspiranter er 6 år og de ældste gardister er 23 år. Når vi spiller sammen er alderen ikke vigtig, der er det vigtigste, at man kan mestre sit instrument, så man kan deltage på lige fod med de andre.

 

Minimum to gange om året, tager vi på øveweekend hvor vi marchtræner, øver samspil og nye numre. På øveweekenderne er der altid plads til at vi prøver noget helt andet. Vi har blandt andet været i badeland, til lasergame, spillet på brasilianske trommer og meget andet.

I foråret mødes vi nogle lørdage for at marchtræne så vi er skarpe, når sæsonen starter med optog til diverse byfester. Vi slutter altid marchtræningen af med at spise sammen.

 

Flere gange om året bruges gardehuset til "computerparty". Det er de største gardister der arrangerer og sørger for at der er forplejning i løbet af weekenden.

 

Og sidst, men bestemt ikke mindst, så tager vi hvert år på en sommertur.

Læs mere

For at blive en dygtig gardist, er det vigtigt, at man kan mestre sit instrument. Derfor starter alle gardister med at få eneundervisning.

 

Samspil er en stor del af det at være i en garde. Det er vigtigt, at man lærer at lytte til de andre instrumenter mens man spiller, og vi starter derfor med samspil allerede ved aspiranterne.

 

Herudover øver trommerne samspil. Trommerne skal kunne klare mellemstykkerne når vi marcherer uden noder og har derfor ekstra samspil for at de er klar til vi skal på gaden og marchere. Sidst, men ikke mindst, er der samspil for hele garden, hvor hele repertoiret øves så vi er klar til koncerter og march.

 

Kimbrergarden trækker på mange forskellige instruktører, så vi kan dække alle instrumenter og march.

Thomas Ingeman står for tromme og blæse eneundervisning, trommesamspil og samspil for hele garden.

Trine Valentina Friis Hansen står for fløjte eneundervisning og samspil for fløjteaspiranterne.

Christina Siewers står for marchtræningen og Tattoo.

Undervisning

Eneundervisning sker i gardehuset, men varetages af musikskolen

Historie

Kimbrergarden i Aars blev startet i 1980 af musikglade mennesker, som syntes byen fortjente sin helt egen garde. Som tiden er gået, kommer der nu også medlemmer fra andre dele af Vesthimmerland.

 

Kimbrergardens første arrangement var i december 1980, hvor garden efter en højtidelighed på Rådhuset, skulle gå i spidsen for Handelsstandsforeningens juleoptog, iklædt nissedragter, som foreningen havde skænket til gardens medlemmer. På trods af at garden kun havde nået at øve i ca. 4 måneder, klarede den sin debut med bravour. En debut, som fremkaldte spontane bifald fra publikum. Nu var Kimbrergarden præsenteret, og samarbejdsudvalget opfordrede alle foreninger i kommunen til at overveje at benytte garden til forskellige arrangementer, så at garden kunne tjene nogle penge til instrumenter og uniformer.

 

Ved gardens start var uniformen yderst sparsom. Garden kom i ensfarvede kedeldragter og røde gummistøvler. Takket være sponsorer og andre gavmilde personer, som forærede garden et instrument, var garden dog nogenlunde udstyret, men rent musikalsk krævede det hårdt arbejde for at dygtiggøre sig. Garden var selvfølgelig på alle punkter stadig på begynderstadium, men alle klarede skærene med godt humør.

 

Uniformer, instrumenter og arrangementer

Kimbrergarden er siden begyndelsen kommet godt med på alle fronter. Uniformen har udviklet sig meget fra de første kedeldragter med tilhørende røde gummistøvler og til i dag, hvor gardens uniform består af bordeaux-farvede dobbeltradede jakker og sandfarvede nederdele/bukser samt skråhue eller pelshue. Garden er i gardermiljøet især kendt for sin pæne uniform, som vækker beundring rundt omkring i landet. Derudover har garden jo de lidt mere uformelle klæder. Sambadragten bruges, når der er bestilling på musik, som er lidt mere ”løssluppen”. Nissetøjet er selvfølgelig i brug til jul.

Instrumenter

Kimbrergarden har instrumenter som gardisterne låner mens de er i garden. Man kan derfor få lov at prøve en masse forskellige instrumenter før man beslutter sig for hvilket instrument man vil bruge.